קצת מהעיתונות

הכתבות השוות של יאקימונו תל אביב

יאקימונו הילטון משיקה את עצמה מחדש
מסעדת יאקימונו שבמלון הילטון תל אביב עברה תהליך של התחדשות משמעותית, כמעט 20 שנה אחרי שנפתחה לראשונה והיא משיקה את עצמה כעת בפעם השנייה מאז הקים אותה אבי כהן ז"ל ב-1998. המסעדה הוותיקה במלון הילטון בתל אביב הפכה, מיום הקמתה, למוסד קולינרי מוביל ומוערך שזכה לשבחים בין השאר בזכות העובדה שהצליחה להוכיח כי ניתן לייצר אוכל יפני ברמה הגבוהה ביותר ועדיין לשמור על כללי הכשרות.
לקריאת הכתבה לחץ כאן

מסעדת יאקימונו רוטשילד מרעננת את תפריט העסקיות שלה ומוסיפה כמה מנות חדשות שבאות כמענה לבקשת הקהל. מסעדת יאקימונו ממשיכה להציע עסקית משתלמת במיוחד במסגרתה בעלות של המנה העיקרית מקבלים גם מרק לבחירה, מנה ראשונה, תוספת למנה העיקרית ושתייה חמה של אספרסו או תה יפני. בין המנות העיקריות החדשות שנוספו לתפריט: סלט סשימי – פרוסות דקות של מבחר דגים נאים (סלמון, טונה וילו טייל) על מצע אטריות וירקות בליווי רוטב השף ו-ייאסי בטאייאקי – מבחר פטריות שמפיניון, שימאג'י לבן וחום עם תפוח אדמה סגול, אספרגוס, ברוקולי וגזר ברוטב של יין לבן . אל מגוון מנות הראשונות בתפריט העסקית נוספה גם מנת  מאגורו פפר – פרוסות של טונה צרובה מפולפלת ופרוסות לימון ברוטב סויה וג'ינג'ר (תוספת של 15 שקלים). במרקים ניתן יהיה למצוא מרק (חדש של פירות ים עם שרימפס, קלמרי ומולים ) בתוספת של 8 שקלים. העסקית של יאיקמונו מוצעת בימים בימים ראשון עד שישי בין השעות 12:00-17:00 יאקימונו רוטשילד תל אביב, רוטשילד 19 ,תל אביב

 

אקימונו הילטון: מטבח יפני כשר מוצלח / שחר בן פורת
יאקימונו הילטון היא מסעדה כשרה, שמתמודדת בהצלחה עם מגבלות הכשרות ומציעה לסועדים מגוון מנות רחב מהמטבח היפני. טוב לאורחי הילטון, ואם אתם מחפשים מסעדה כשרה, כדאי להגיע אליה
לקריאת הכתבה לחץ כאן

מנות חדשות בעסקית של יאקימונו, ת"א. יאקימונו מרעננת את העסקית עם מנות חדשות.
מתי: העסקית מוצעת בימים א'-ו' בין השעות 17:00-12:00.
מה אוכלים: לתפריט נוספו סלט סשימי – פרוסות דקות של מבחר דגים נאים כמו סלמון, טונה ויילו טייל על מצע אטריות וירקות בליווי רוטב השף ו-ייאסי בטאייאקי- מבחר פטריות כמו שמפיניון, שימאג'י לבן וחום עם תפוח אדמה סגול…
לקריאת הכתבה לחץ כאן

אגדה יפנית: פרידה מאבי כהן במלאות שבוע למותו / ריטה גולדשטיין
עולם הקולינריה איבד בשבוע שעבר את אחד מחלוצי המטבח היפני בישראל, שנחשב לאגדה בקרב סועדים ומסעדנים. במלאות שבוע למותו, פרידה מאבי כהן מיאקימונו, "המשוגע היהודי שרוצה ללמד את העולם מה זה סושי"
לקריאת הכתבה לחץ כאן

פותחים שבוע: המסעדה שחיכינו לה נפתחת / רעות סהר
לקריאת הכתבה לחץ כאן

כשבא לה לאכול את הים / הילה אלפרט
היא הלכה ל"יקימונו" ופגשה שם את אלי כהן, ה-מורה שלה לענייני דגים ופירות ים. אני בכלל הלכתי ל"יקימונו" כי התחשק לי לאכול את הים.בטלפון אלי כהן אמר שהוא נחת בשש בבוקר. חזר ממוסקבה.הוא ואחיו הולכים לפתוח שם סניף של המסעדה.
לקריאת הכתבה לחץ כאן

החשבון נעשה יותר נוח / הילה אלפרט
לקריאת הכתבה לחץ כאן (עמוד 34)

דים סאם בים האדום / רוני בלחסן
על ההרתפקאה היפנית המדוברת שמעתי רבות, ולכן השמועה על פתיחת סניף דרומי של מסעדת יאקימונו הסעירה את חושיי עוד הרבה לפני שאוששה. הרי מדובר במסעדת יאקימונו הוותיקה והמכובדת, והמחשבה על אחת שכזאת באילת עוררה בי רצון בלתי נשלט לארוז את עצמי, חפציי, וגם את חברתי הטובה ולצאת דרומה, הי דרומה לאילת! עיר הנופש עמוסת התיירים חיכתה לנו במיטבה. טוב לה שגודשים את מלונותיה, שמשתכשכים בימה הכחול, שקולות רמים נישאים בקול צהלה אל תוך הלילה. אילת היא עיר של אנשים, בלעדיהם היא איננה היא.
אני סופרת את הדקות עד לפתיחת הדלתות של היכל האוכל היפני שבשביל צלחותיו המרתקות הגעתי עד הלום. צמרמורת של התרגשות אחזה בי כבר עם היכנסי לחלל השחור והקריר, הבטתי בסקרנות אל עבר המטבח הפתוח והממורק, סורקת בעיני את נתחי הדגים הטריים כל כך.
בתחושת הרפתקנות, סטייל תלמה ולואיז, התמסרנו עד כלות והתפתינו לתפריט טעימות. צלחות רבות הוגשו לשולחנינו, מנות עדינות עשויות יד אומן. טעמיהן מעודנים ומענגים. היו שם רולים צבעונייים ומדוקיים, דים סם קטנים ומשמחים, גונקאן יחודיים וגם נתח פילה בקר בטעמים נועזים של תערובת פלפלים. היתה זאת חוויה מסעירת חושים עד כי לא יכולנו שלא לנסות מנות נוספות מן התפריט המגוון. סשימי מתובל ברוטב פונזו עדין התגלה כבחירה נהדרת, כך גם פרוסות טונה צרובה במעטפת לימונית מפולפל שהיו טעימות להפליא.
כשמחול סוער של טעמים כה נפלאים מרקיד את החיך אין צורך בקינוח, רק להישען בכבדות לאחור ולתת לחושים להתענג על הרגע בטרם זכרם נמוג.
יאקימונו. כתובת: טיילת רויאל ביץ', החוף הצפוני, אילת

ארוחת טעימות מעולה במחיר הוגן / דניאל רוגוב
מאז נפתחה "יקימונו" ברחוב רוטשילד בתל אביב, היא קנתה לה שם כמסעדה המגישה מאכלים יפאניים מסורתיים ומודרניים כאחד, שנשארים נאמנים לשורשיהם במזרח הרחוק ועם זאת אינם מהססים להיעזר בשיטות בישול ומרכיבים מהמטבח הצרפתי והאיטלקי. המסעדה שוכנת בחלל גדול, שמואר באור עמום, ודפוסי הצבע הכמעט מונוכרומטיים באפור, שחור ואוף-וייט מודגשים רק במשטח הסגול בהיר של בר הסושי ובשלושה גופי תאורה תלויים בצבע כתום, המעלים חיוך על השפתיים משום שהם מזכירים תיאור מופשט של בודהה בתנוחת כריעה.
לקריאת הכתבה לחץ כאן

חדשות אוכל: חדשות אוכל: הבר שמסדר לכם את הערב / חן בן יוסף
עסקית חדשה ליאקימונו.גם יאקימונו ברוטשילד מחדשת את תפריט העיסקיות שלה לטובת כל הבאים ושבים שפוקדים את השדרה בצהריים וחושקים בארוחה אסיאתית של דגים נאים וירקות טובים. במסגרת העסקית של המקום, משלמים עבור העיקרית ומקבלים מרק לפתיחה, מנה ראשונה, תוספת לבחירה לעיקרית ושתיה חמה בסוף הארוחה. במנות החדשות שהוסיפו כאן: ראשונה של מאגורו פפר – פרוסות טונה מפולפלות וצרובות עם סויה, ג'ינגר ולימון (תוספת 15 שקלים); סלט סשימי – פרוסות דקות של מבחר דגים נאים עם אטריות, ירקות ורוטב השף (95 שקלים) ו-ייאסי בטאייאקי – מבחר פטריות שימאג'י ושמפיניון עם תפוח אדמה סגול, אספרגוס, ברוקולי וגזר עם רוטב יין לבן, סויה וחמאה (70 שקלים).

מנה של שלום: לפני כעשור עלה בראשו של אבי כהן, בעליה של מסעדת יאקימונו, ליצור מנה של שלום שתחבר בין יפן, ישראל ופלסטין. כך נוצרה מנה מיוחדת שאהובה מאז ועד היום על לקוחות המסעדה
לקריאת הכתבה לחץ כאן

זה הדירוג האולטימטיבי, וזו כבר מסורת: 100 שפים מובילים בוחרים אנונימית את המסעדות שהם הכי אוהבים לאכול בהן. אנחנו רק אספנו, שקללנו, וככה הרכבנו את הרשימה מעוררת התיאבון הזאת. מזהירים מראש – אתם הולכים להזמין מקומות במסעדה כבר לסופ"ש הקרוב. וגם לזה שאחריו. גיל גוטקין | אוכל טוב | פורסם 01/05/17 09:46
לקריאת הכתבה – לחץ כאן

אם אתם מחפשים את הסושי הכי טוב בארץ, ואין לכם בעיה של כסף בארנק (למרות שבצהריים יש פה דילים משתלמים מאוד), בואו ליאקימונו. אין עוד סושי כזה בשום מקום אצלנו (איפה עוד תטעמו סשימי סקלופס?) וזה הכי קרוב ליפן שאפשר להגיע במסעדה בארץ.
לקריאת הכתבה – לחץ כאן

המסעדות המדוברות של מאי 2017: מסעדה איטלקית קלאסית חדשה בחיפה, שתי אסייתיות לוהטות בתל אביב, המקום החדש
של דוקטור שקשוקה והפרויקט החדש והמדובר של יובל בן נריה. אלה המקומות שאתם חייבים להכיר החודש כדי להישאר מעודכנים, רק אל תשכחו להזמין מקומות מראש
לקריאת הכתבה – לחץ כאן

יאקימונו הילטון התל אביבית חוזרת לפעילות. כל חדשות האוכל לקראת הסופ"ש
לקריאת הכתבה לחץ כאן

המסעדה היפנית הכי טובה: יאקימונו / איילת רוזין
אם יש מקום בישראל שהוא מופת של הקפדה על איכות חומרי גלם, התעקשות חסרת פשרות על אסתטיקה, ואדיקות כמעט דתית בענייני היגיינה וניקיון – כנראה שמסעדת הסושי יאקימונו בשדרות רוטשילד בתל אביב, לחלוטין נוחתת במקום הראשון. בעבר הרחוק היא סומנה בתור מקום אליטיסטי ויוקרתי, המיועד לאוליגרכים ושאר בני האלפיון העליון, אבל לפני כשנתיים עברה המסעדה שיפוץ שהפך אותה לצעירה ועדכנית יותר – עם בר חדש, קירות עץ וריהוט מודרני – ולכן גם נגישה יותר. הסושי פה באמת מופתי, מוקפד ויפהפה, בלי שום קיצורי דרך, אלא לפי הספר. וחוץ מסושי יש מנות נפלאות אחרות: סוהימונו, שהוא מרק דגים צלול עם נתח דג, פטריות ואצות, גיוזה בעבודת יד הממולאת במחית עוף, סאקה בטריאקי – סטייק סלמון עם ירקות, ויש גם מסלול של ארוחת טעימות כשרה עבור המקפידים. איפה: יאקימונו, רוטשילד 19 ת"א, 03-5175171.

מסעדת יקימונו בתל אביב, מהיפניות המשובחות והיקרות בארץ, יוצאת בארוחת טעימות במחיר 160 שקל לסועד. "אני יודע שיקימונו לא מתאימה לתקציב של כל אחד, ולכן אני רוצה, דווקא עכשיו, שגם אנשים שנרתעו מלאכול אצלנו בגלל המחיר ירשו לעצמם את הארוחה שכוללת את המיטב שיש למסעדה להציע", מסביר הבעלים אלי כהן.
לקריאת הכתבה לחץ כאן

עם הרבה אורז: 5 האסייתיות הטובות בארץ
איפה אפשר למצוא את הסושי הכי טוב בארץ? מי מגיש את הפאד-תאי הכי אותנטי? ואיפה לעזאזל יש עוד מסעדה סינית ראויה? גיא רובננקו ממפה את חמשת האסייתיות הכי שוות בארץ
לקריאת הכתבה לחץ כאן

גדולים מחוץ ליפן / איריס ז'ורלט
לקריאת הכתבה לחץ כאן

קפיצה קטנה לאיטליה עם אפרטיבו חדש, ליפן אצל יאקימונו ואפילו לסרי לנקה, איזה ניגוב של חומוס ומסיימים בחגיגות מושחתות ביום הולדת מסעדת אריא וגם: הפוד קורט בסינמה סיטי בנתניה
לקריאת הכתבה לחץ כאן

יקימונו – כוכב נולד / בן לוין
המסעדן אבי כהן, מבעלי "יקימונו", זכה ב-"כוכב היהלום" היוקרתי, שהוענק לו ע"י "האקדמיה האמריקאית לאירוח". "יקימונו", היא רשת של בתי אוכל יפני וסושי בר, עם סניפים בת"א, אילת וירושלים. המסעדה מפורסמת…
לקריאת הכתבה לחץ כאן

כשלוש שנים לאחר שהמסעדן אבי כהן הלך לעולמו, שלושת ילדיו, שגדלו במסעדות יאקימונו שהקים, נאבקים לשמור על המסורת היפנית הקפדנית שהותיר אחריו. בראיון ל– G הם מספרים על השינויים שעבר הענף, על הטרנדים הקולינריים שבאים והולכים, ועל תוכניות למשוך קהלים חדשים באמצעות משלוחים ואינסטגרם / יעל בן ישראל
לקריאת הכתבה לחץ כאן

קיסר ליום אחד / חיליק גורפינקל
ליקימונו הולכים אנשים מהשורה רק ביום הולדת, יום נשיאוים או כשבא להם להרגיש כמו אוליגרך. לא רק המחיר, אלא בעיקר האוכל
לקריאת הכתבה לחץ כאן

תפסו צ'ופסטיקס: הסושיות הטובות בתל אביב
סושי, על כל נגזרותיו, הוא כבר פריט חובה בגסטרונומיה התל אביבית בלי קשר למגדר ומצב סוציו אקונומי. הוא בא טוב בכל שעות היממה, משתנע היטב במשלוח, והרכבת קומבינציה היא סוג של משחק. אז מי אתן הסושיות הטובות בתל אביב?
לקריאת הכתבה לחץ כאן

ב-25 שנה מאז הוקמה מסעדת יאקימונו עברו אינספור טרנדים על שוק המסעדנות הישראלית. במהלך שנים אלו, טעם הקהל הישראלי השתנה, ונפתח מאוד לטעמים האסיאתים. כאשר הוקמה, היתה יאקימונו מהמסעדות היפניות הראשונות בישראל. כיום, בכל קרן רחוב ובכל עיירת פיתוח ניתן למצוא סושיה. המוטו של המסעדה ושל מייסדה, אבי כהן, היה להיות נאמן למוטו המרכזי ולא להיסחף למגמות חולפות.
לקריאת הכתבה לחץ כאן

בסוף עוד נתאהב במיתון: ארוחת הטעימות של "יקימונו" מעולם לא היתה טעימה וזולה יותר
לקריאת הכתבה לחץ כאן

"יאקימונו", המסעדה היפנית השוכנת ברוטשילד 19 עוד לפני שרוטשילד הפך לשדרה הקולינארית המובילה של תל-אביב, היא מוסד ותיק והאהוב. את הסיבה לכך תבינו אחרי שתטעמו את הסושי האיכותי של המקום. בשעות הצהריים התענוגות הקולינאריים של "יאקימונו" מוגשים במחירי עסקיות משתלמים: במחיר המנה העיקרית (הנע בין 70 ל-95 ₪) תזכו במרק, מתאבן (כמו למשל – 2 יחידות גיוזה או 3 יחידות טמפורה ועוד), וכמובן תוספת לבחירה. ומה בעיקריות? ובכן… תיאלצו לבחור מבין האפשרויות הבאות: יאקיסובה אטריות עם עוף; קורודאי – דניס ברוטב טריאקי או מלח; אומצת סלמון בטריאקי; 12 יחידות טוקובטסו סושי; ועוד ועוד…
אז הגענו ל"יאקימונו" מלאי ציפיות ורעבים, אבל עוד לפני הסושי התענגנו על סאקה קר מוגז (Ozeki) – גרסה יפנית ליין נתזים, אותה שותים מכוסיות שאט והיא מלווה את הארוחה בנופך מתקתק – ועל שלל מנות פתיחה: סלט קאיסו – סלט אצות ומלפפונים ברוטב סונומונו; סשימי של דג דניס ודג קינג האמאצ'י; סלט סשימי – פרוסות של סלמון, ילוטייל וטונה על מצע אטריות שקופות וירקות ברוטב השף; וקורומה אבי – ג'מבו שרימפ ברוטב וואסאבי קרים. הסלט היה מתקתק, נעים ומרענן, אך לא ניחן בטעם יוצא דופן. הג'מבו שרימפ הרים את הרף ובשרו היה עשיר ועסיסי, ואת עיקר התשואות קצר הסשימי – גם ביחידות וגם כסלט. זה היה הסשימי הטעים ביותר שאכלתי מעודי, וייתכן כי הוא הטעים ביותר שאוכל אי-פעם. הדגים היו טריים ועסיסיים ונמסו בפה. ניכר בהם כי הם נשמרו, נחתכו והוגשו באיכות הגבוהה ביותר.
בשלב הזה עלה על הבמה הסושי, וכל הזרקורים הופנו אליו. "יאקימונו" מקפידה על הגשה מעוררת תיאבון ועל צ?לחו?ת שמעניק לכל רול את הכבוד הראוי לו, ובכלל, אסתטיקה היא ללא ספק התכונה הבולטת במסעדה. החל מעיצובה המדויק, דרך גישתם המקצועית של המלצרים, ועד ההקפדה על החלפת הצלחות האישיות בתום כל מנה. אבל עם כל הכבוד למלצרים, ביאקימונו הכוכב הוא הסושי. טעמנו כמה וכמה סוגים, וכל אחד התעלה על משנהו: גומה סושי – כדור סושי ובו שיטאקי ושומשום בוואסאבי קרים עטוף בסלמון (או דג אחר) כשלידו טחינה. את הסושי אוכלים לאחר ניגוב קל בטחינה, וכך מגלים כי טחינה יכולה לשדרג לא רק חומוס. לטעמי מדובר במנה מעט כבדה (במיוחד יחסית לסושי הקליל מטבעו), שעלולה לא להשאיר מקום לרולים ראויים אחרים.
אנאגו מאקי פוראיי – רול צלופח וירקות מצופה בפירורי לחם ומטוגן, המוכן בקופסא יפנית מיוחדת, בשכבות, וכך הוא זוכה לצורה רבועה ולשילוב טעמים מהנה. מומלץ במיוחד לחובבי הרולים הקריספיים.
סלמון וואסאבי ספיישל – רול שרימפס קצוץ בוואסאבי קרים, עטוף סלמון נא. היעדר האצה, השימוש בסלמון כמעטפת, ושאר מרכיבים משמחים הופכים את הספיישל לחגיגה מיוחדת עם שילוב טעמים מפתיע ומענג במידה שווה.
פרמיד ספיישל – סלמון סקין פריך וירקות, עטוף סלמון צרוב ואבוקדו. רול נעים שמומלץ לאכול אותו עם כמות נדיבה של סויה להעשרת הטעם. הסויה ביאקימונו, אגב, היא מתוצרת עצמית (כמו גם הג'ינג'ר הכבוש) ומאופיינת בעדינות רבה בניגוד לסויה המלוחה אותה אנו צורכים בדרך כלל.
שתי מנות הסושי אחרונות שהזמנו היו ניגירי ספייסי – כדור אורז עטוף בניגירי טונה ועליו טונה קצוצה עם בצל ירוק וספייסי מיונז (ניתן להזמין את המנה עם סלמון או ילוטייל) וספיישל ריינבואו – רול סלמון נא עטוף בדגים קצוצים (סלמון, טונה וילוטייל) מבחוץ.
חד משמעית מדובר בשתי מנות הסושי הטעימות ביותר שאכלנו מעודנו – חובה לכל אורח במסעדה לטעום מהן, וחובה לכל חובב סושי להגיע ליאקימונו רוטשילד ולו על-מנת לזכות בחוויה מופלאה זו.
לקינוח הוגש לנו קרם ברולה עם טפיוקה – סיום מרענן והולם לארוחה מרגשת, שאחריה הבנו בדיוק למה יאקימונו היא המסעדה היחידה בארץ אשר זכתה בפרס "כוכב היהלום" היוקרתי של האקדמיה האמריקאית לאירוח. אין ספק ש"יאקימונו" ראויה לכבוד ותשואות, ושכל חובב סושי חייב להתנסות בחוויה הקולינארית המפעימה שהיא מספקת.

אז אחרי שביקרתי בכמה מסעדות סיניות לא אקפח את יפן. האוכל היפני הוא כמובן הלהיט האסייתי הגדול ביותר. יש היום מקומות סושי בכל מקום בארץ. מסושי-ברים קטנים, דרך רשתות של דוכני סושי )כולל בקניונים רבים לא עלינו( ועד מסעדות סושי ומסעדות יפניות מושקעות…
לקריאת הכתבה לחץ כאן

חזור